ابتکار جالب
برادر محمد میگفت: «در بحبوحه انقلاب بودیم. خانهی ما جایی بود که در مسیر عبور چند خانواده ثروتمند و البته بیبندوبار و بیحجاب قرار داشت و هربار که برای هواخوری از شهر به روستا میآمدند، باید از کوچه و مقابل خانهی ما رد میشدند تا به باغ خود برسند.
محمد با هر بار آمدنِ اینها خیلی ناراحت میشد و به غیرتش برمیخورد که چرا اینها تا این اندازه به موضوع حجاب بیتوجه هستند؟! بنابراین روزی تصمیم گرفت یک کار زیبا و جالب انجام دهد. محمد، روی یک لنگهی در چوبی خانه نوشت:
«ای زن به تو از فاطمه(س) اینگونه خطاب است / ارزندهترین زینت زن، حفظ حجاب است.»
و زیر شعر نوشته بود: «عزت زن در چادر و نقاب است. درود بر زنهای محفوظ و با ایمان. زنهای باحجاب، خوشآمدید به کوچه خمینی.»
این کار را کرد تا هربار که افراد بیحجاب از آنجا عبور میکنند، نگاهشان به این بیت شعر بیفتد تا شاید تأثیر بگیرند.
محمد، روی لنگهی دیگر در چوبی هم این حدیث نورانی از پیامبر اکرم(ص) نوشت: «من ترک الصلاة عامدا متعمداً، فقد کفر؛ هرکس نماز را عمدا ترک کند، در حقیقت کافر است.»
و زیر حدیث و در توضیح آن نوشته بود: «سبب عزت مردم، نماز است. نماز راهی از مقصد و مقصود نماز است، نماز…»
محمد، نام کوچهشان را کوچه خمینی گذاشته بود و روی دیوار به رنگ مشکی نوشته بود: «کوچه امام خمینی. احساس غریبی نکن. اینجا که رسیدی، این کلبهی ناچیز تعلق به تو دارد.»
هنوز که هنوز است، پس از گذشت بیش از سی سال، آثار آن نوشتهها، سر جای خودش برای آیندگان به یادگار مانده است تا درسی باشد برای آنها که بهدنبال دیدن شهدا هستند؛ نکتهای باشد برای اینکه به ما یادآوری کند، راه امر به معروف و نهی از منکر، هرگز بسته نیست.
و این شد که سالها بعد، کوچه محمد، به نام پرافتخار خودش نامگذاری شد. آری! محمد از کوچه خمینی عبور کرد و به خانهی شهادت رسید. این است عاقبت آنکه در مسیر ولایت حرکت کند.